torek, 28. oktober 2014




Od 17. - 19. 10.2014 je v Tokyu na Japonskem potekalo 13. svetovno prvenstvo JKA karateja. Na tekmovanju so nastopili tudi reprezentanti JKA Slovenije. Potovanje na Japonsko je potekalo od 9. - 23.10. Udeležilo se ga je 9 tekmovalcev in 17 spremljevalcev ter trenerjev. Tekmovanje je pod pokroviteljstvom Japonske vlade v odlični organizaciji JKA Japonske potekalo v centru Budokan.
Reprezentanti JKA Slovenije so na tekmovanju prikazali do sedaj najboljše nastope in dosegli največje uvrstitve. V konkurenci 54 držav in 1500 tekmovalcev se je Slovenija uvrstila med prvih deset najuspešnejših držav.
Aleš Čadež je v kategoriji mladincev 19 – 21 let dosegel izjemno 3. mesto. Matija Horvat je v katah pri mladincih 19 – 21 let v predtekmovanju dosegel dve zmagi in v finalnem nastopu dosegel 5.mesto (takoj za predstavniki Japonske). Tim Toplišek je po dveh zmagal v tretjem krogu izgubil z predstavnikom Japonske. Nika Frank, Katrin Češčut, Matic Proj, Nik Mahnič so vsi dosegli zmago v prvem krogu in izgubili v drugem (večinoma s predstavniki Japonske). V prvem krogu sta se žal poslovila Katarina Cesar (z finalistko Japonko) in Florjan Reiter. Vsi nastopi reprezentantov so pokazali na dobro sistematično delo matičnih klubov in JKA zveze Slovenije.
Na tekmovanju je bila najmnožičnejša in najuspešnejša reprezenanca Japonske, ki je v skoraj vseh kategorijah zasedla vodilna mesta. Med člani je v borbah svetovni prvak postal mojster Chubachi, ki je pred nekaj leti že obiskal Slovenijo. »Naš« mojster Inokoshi je po uvodni prevladi na tekmovanju zaradi poškodbe kolena pristal med prvih 8 najboljših. Vse kategorije so bile številčne, od 30 do nekaj čez 130 (pri članih).
Tekmovalci so na Japonskem pred tekmovanjem izvedli nekaj priprav, skupaj s trenerji pa so se udeležili tudi JKA mojstrskega tečaja V JKA HQ, ki se ga je udeležilo preko 450 karatek - večinoma trenerjev.  Po tečaju so potekali izpiti za različne stopnje in strokovne usposobljenosti. Branko Gabrovec je opravil izpit in dosegel mojstrsko stopnjo 6. Dan v JKA karateju. 

Vir: http://www.jka-slovenija.si/ 

V kategorijah Kata in Kumite je iz koroške tekmoval Florjan Reiter - slike spodaj: