sobota, 1. junij 2013

Evropsko prvenstvo otrok, kadetov in veteranov - Kruševac 2013

Dne 25. in 26. maja 2013 je v Kruševcu v Srbiji potekalo 10. Evropsko prvenstvo v JKA karateju za otroke in kadete, ter 5. Evropsko prvenstvo v JKA karateju za veterane.
Reprezentanco JKA Slovenije je zastopalo 31 tekmovalcev.
 
Vidnejše uvrstitve so dosegli naslednji tekmovalci:
- Aleš Čadež, 3. mesto - kumite kadeti (17 let). V močni kategoriji z devetnajstimi tekmovalci je Aleš v prevem krogu premagal tekmovalca iz Norveške, v drugem iz Češke Republike, v tretjem iz Srbije, v polfinalu pa je po vodstvu z wazarijem izgubil proti Ruskemu tekmovalcu. Na stopničkah so mu delali družbo kar trije ruski tekmovalci.
- Jurij Šubic, 3. mesto - kumite veterani (+40). Juriju žal ni uspelo obranit naslova evropskega prvaka iz Pariza. V prvem krogu tekmovanja je bil prost, sledila je zmaga proti danskemu tekmovalcu, v polfinalu pa je moral priznati premoč Jiriju Kabrtu iz Češke Republike.
- Eva Horvat, 3. mesto - kata deklice (14 let). Eva je v prvem krogu premagala tekmovalko iz Srbije, v drugem tekmovalko iz Češke Republike. V finalu je nato osvojila odlično 3. mesto.
- Aleš Čadež, Nik Mahnič in Jaka Planinšek - 3. mesto - kumite ekipno kadeti (16-17 let). Ekipa je v prvem krogu premagala Norvežane, v polfinalu pa je tesno izgubila proti ekipi Nemčije. Zmagala je ekipa Rusije.
- Vojko Frank, 4. mesto - kata veterani (+40). Vojko je v prvem krogu premagal tekmovalca iz Češke Republike, v drugem tekmovalca iz Rusije, v finalu pa je zasedel  4. mesto. Prva tri mesta so zasedli Ruski tekmovalci.
- Matej Krenker, 4. mesto - kata kadeti (17 let). Matej je bil v prvem krogu prost, v drugem je premagal tekmovalca iz Nemčije in v tretjem iz Češke Republike. V finalu je zasedel  4. mesto.
Na prvenstvu je iz Slovenije sodil Ivan Mravljak.