nedelja, 20. julij 2014


V času od 16. do 19. julija 2014 je v Budimpešti na Madžarskem potekal 40. JKA Gasshuku, katerega je organizirala JKA Madžarske. Treninge sta vodila mojstra Seizo Izumija, 7. DAN (JKA HQ Tokyo) in Kazuhiro Sawada, 7. DAN (JKA Belgija). Na Gasshuku je sodelovalo preko 300 karatek iz Madžarske, Nemčije, Belgije, Danske, Litve, Rusije, Francije, Bolgarije, Srbije, Češke, Italije, Kenije, Japonske in Slovenije.
JKA Slovenijo je zastopalo 17 članov zveze iz Celja, Prevalj, Mežice..., Divače, Sežane, Nove Gorice in Poljan.
V sedmih treningih (skupaj 11 ur vadbe) sta mojstra poglobljeno predstavila osnovne stave, uporabo bokov, držo telesa in način gibanja. Skozi osnovne elemente sta prehajala na uporabo le teh v kihonu, kati in kumiteju. Mojster Izumiya je razložil tudi vse tri principe obrambe (go no sen, sen no sen in tai no sen). Vadeči so imeli možnost vadit tokui kato po lastni izbiri (Bassai dai, Jion, Enpi, Kanku dai, Hangentsu, Sochin, Nijushiho in Chinte).
Ekipa JKA Slovenija 1 (Milovanovič, Reiter, Planinšek) je zmagala v kumiteju ekipno, potem ko je premagala ekipe Garyokakudoja iz Madžarske, JKA Češke in JKA Madžarske. Katarina Cesar je pri članicah osvojila 3. mesto v kumiteju. Na tekmovanju je sodil Ivan Mravljak.